Gyepszőnyeg, készgyep

Élvezze azonnal a tökéletesen tömör, tartós, üdezöld pázsitot!

Milyen típusú gyepszőnyegeket szállítok?

 • Sport ( vékony szálú gyepfajta )
 • Mediterrán ( széles szálú gyepfajta )

Hol termesztik a minőségi gyepszőnyeget?

Az általam kiszállított, kiváló minőségű gyepszőnyeget az európai előírásoknak és minőségi követelményeknek megfelelően a Pannon Trufgrass Kft. professzionális körülmények között, hatvan hektáros területen termeszti Pest megyében, Felsőpakonyon.

Miért válasszon füvesítéskor készgyepet?

 • Gyorsan lerakható
 • Tökéletesen tömör
 • Azonnal használatba vehető
 • Nem gyomosodik
 • Üdezöld, egységes látványt nyújt
 • Tökéletes, finom levélzetű pázsit
 • Kitűnő regeneráló- és alkalmazkodóképesség

Milyen látványt nyújt a frissen telepített készgyep?

A frissen telepített gyepszőnyeg pazar látványa minden kerttulajdonos álma. A kiváló minőség azonnal látható: tömött, egészséges pázsit, üde, élénkzöld szín, egységes látvány, kellemesen selymes tapintás.

Megéri az árát a készgyep?

Elsőre nézve a gyepszőnyeg költségesebbnek tűnhet, de ha nindent számításba veszünk, összességében gazdaságosabb, mint házilagos fűt vetéssel bajlódni. Miért? Mert a gyepszőnyeget hosszú évek szakmai tapasztalatával termesztik a neki legoptimálisabb körülmények között. Mielőtt az Ön kertjébe kerül, a szakértő kertészek kb. másfél éven át gondozzák, öntözik, és ellátják minden szükséges tápanyaggal. Speciális talajba vetik a fajtakísérletek során erre a célra kifejlesztett, szabadalmazott, ellenálló fűmagkeveréket, majd a gondozás során alkalmazzák a több évtizedes tapasztalatokat. A házilagos vetéssel több a rizikó, egyrészt szinte lehetetlen pontos egyenletességgel elvetni a magokat, s csak közel egy év után derül ki, hogy befektetésnek és sok munkának milyen pázsit lesz a végeredménye. Ha a vetéssel nem a kívánt eredményt éri el, a folyamatot újra kezdheti, és közel két éve rámegy. Meg kell említenem itt a vakondok által okozott károkat és bosszúságokat is, ami kiküszöbölhető a gyepszőnyeg telepítésekor kifeszített vakondráccsal. A tömött gyepszőnyeg nem gyomosodik.

Miért egészséges a gyepszőnyeg?

A gyepszőnyeg ideális és egészséges környezetet nyújt minden kerti tevékenységhez, úgymint a pihenéshez, játékhoz, partygrillezéshez, vagy akár a sporthoz. A térkövezett és szilárd burkolatok rideg hatásúak, nyáron kellemetlenül kibocsájtják magukból az elraktározott hőt, porosabbá teszik a környezetet. A pázsit ugyanakkor leköti a porszemcséket, oxigénnel dúsítja a levegőt, a járás rugalmasabb rajta, kisebb a balesetek veszélye, alkalmasabb a játékra, mozgásra, a zajokat nem visszaveri, hanem tompítja. Barátságosabbá, kellemesebbé, természetesebbé és egészségesebbé teszi a környezetét.

Csak a készgyep alá helyezhető vakondháló?

A gyönyörű pázsit legfőbb ellensége a vakond. Gyepszőnyegezésnél a vakondhálót közvetlenül a termőtalaj fölé és a gyepszőnyeg alá fektetjük, így az alsóbb járatokból a vakond nem tud a legfelső rétegbe kijutni, ugyanakkor a vakond nem pusztul el. Házilagos fűmagvetésnél ez nem kivitelezhető, mert a talaj előkészítésekor és egyengetésekor a szerszámok folyton a hálóba akadnak.

Hogyan kell a régi fű helyett gyepszőnyeget telepíteni?

Ha elgyomosodott, ritkuló, elöregedett gyep van a kertjében, amit már felülvetéssel és trágyázásal sem tud üdévé és egészségessé varázsolni, akkor itt az ideje az újratelepítésnek.

A készgyep telepítésének folyamata:

 • Régi gyep eltávolítása gyepfelszedő géppel
 • Talajlazítás és gyommentesítés
 • Gyeptrágyázás
 • Vakondok ellen vakondrács lefektetése
 • Gyepszőnyeg terítése

Mikor telepíthető a készgyep?

Amíg a házilagos fűmagvetést tavasz és ősz elejére célszerű időzíteni, addig a készgyep a hideg, téli hónapok kivételével, szinte egész évben telepíthető.

A házilagosan vetett fű kockázatai:

Ha a talaj előkészítése nem sikerül tökéletésre, akkor akár a saját lábnyomunktól is egyenletlen lesz a felület. A fűmagokat lehetetlen teljes pontossággal és egyenletesen kiszórni, így lesz amelyik mélyebbre kerül, lesz ahol sűrűbben, és lesz ahol ritkábban kerülnek egymás mellé. Könnyen előfordul, hogy az öntözővíz megfolyik a talajon és magával sodorja a fűmagok egy részét. Ugyanezt okozhatja a szél is, vagy a madarak tevékenysége. Ilyenkor a kelés foltos lesz, egyes helyeken sűrűbb, máshol ritka, vagy egyáltalán nem kel ki mag. A házilagosan vetett fű nem olyan tömör, mint a készgyep, ezért a gyomok könnyebben megtelepednek benne. A vetett gyep lazább szerkezetű, kevésbé ellenálló és strapabíró, ezért a későbbi mechanikai terhelések nyomai meglátszódnak. A vakondrács a készgyep alá fektethető, ezáltal megszabadulunk a vakondok pusztító tevékeségétől, ugyanakkor a házilagos fümag vetésekor nem alkalmazható vakondrács, mert talajlazításkor a szerszámok folyton beleakadnak.

A készgyep szebb, gyorsabb, tömörebb és hosszú távon sok bosszúságot, időt, fáradtságot és pénzt takarít meg!

Gyepszőnyeg referenciákból:

Gyepszőnyeg
Gyepszőnyeg
Gyepszőnyeg telepítés
Készgyep
Készgyep stadionban
Talaj előkészítés
Gyepszőnyeg
Gyepszőnyeg illusztráció